گزارش كارآموزي موسسه تحقيقات و آموزش كشاورزي (بخش تحقيقات خاك و آب)

دسته بندي : فنی و مهندسی » کشاورزی و زراعت
بخشی از متن:
اثرات سودمند مواد آلي در بهبود خصوصيات فيزيكي، شيميايي و بيولوژيكي خاكهاي زراعي و نقش آنها در افزايش كمي و كيفي محصولات كشاورزي از ديرباز مورد توجه بشر بوده است. اين مواد تا قبل از شناسايي و مصرف كودهاي شيميايي در حدود 150 سال پيش تنها منبع خارجي تأمين كننده عناصر غذايي مورد نياز گياه به شمار مي‌آمدند. ولي با گذر از كشاورزي سنتي و ورود به كشاورزي مدرن در نيم قرن اخير متأسفانه مصرف كودهاي آلي كاهش و كودهاي شيميايي بطور روز افزوني افزايش يافت. تخريب خصوصيات فيزيكي، شيميايي و بيولوژيكي خاك در اثر عدم مصرف كودهاي آلي و كشت و كار بيش از اندازه و نيز آلودگي‌هاي زيست محيطي ناشي از مصرف بي‌رويه كودهاي شيميايي در كشاورزي باعث گرديد كه در سالهاي اخير مصرف اين نوع كودها دوباره مورد توجه قرار گيرد. بطوريكه مديريت مطلوب ماده آلي در خاك قلب كشاورزي پايدار نام گرفت. در همين راستا در كشور ما نيز در نظر است كه با استفاده از مواد آلي از منابع مختلف سطح ماده آلي خاكهاي زراعي حداقل به ميزان يك درصد افزايش يابد.ماده آلي منبع مواد معدني و انرژي براي گياهان و موجودات خاك است و با تشديد فعاليت زيستي در خاك به چرخش بهتر عناصر غذايي و قابليت جذب آنها كمك مي‌كند. تحقيقات مختلف نشان داده است كه در خاكهاي آهكي مخلوط كردن كودهاي فسفاته با كودهاي آلي موجب جذب بهتر فسفر توسط گياه مي‌گردد.

فهرست محتویات:

در دوره كارآموزي ،كارهاي انجام شده را مي توان به 4 گروه تقسيم كرد:
1- بازديد از طرح هاي تحقيقاتي و آشنايي با مراحل مختلف انجام يك طرح تحقيقاتي
2- تحقيقات كتابخانه اي در مورد مسائل مختلف
3- آشنايي با نرم افزارهاي مرتبط با مهندسي خاكشناسي و آمار
4- كار در آزمايشگاه

فهرست طرح هاي تحقيقاتي بازديد شده:
- بررسي هاي فيزيولوژيكي تحمل به خشكي در چغندر قند در ارتباط با P,K
- بررسي اثر منابع و مقادير پتاسيم بر خصوصيات كمي و كيفي پنبه در شرايط شور و غير شور
- اثر مصرف مواد آلي بر كميت و كيفيت محصول چغندر قند
- بررسي عملكرد گوجه فرنگي در سطوح مختلف N,Kاز طريق روش كود آبياري

تحقيقات كتابخانه اي انجام شده:
- بررسي اثرات ميزان محلول پاشي عناصر كلسيم و منگنز بر روي خواص كمي و كيفي دو رقم گوجه‌فرنگي
- تعيين معيارهاي كيفي ميوه‌هاي صادراتي، افزايش عملكرد و ارتقاء كيفي آنها با مصرف بهينة كود و آب در كشور
- بررسي اثر مصرف فاضلاب تصفيه شده طي فرايند هوا دهي بر خصوصيات شيميايي خاك و تجمع عناصر كمياب سرب و كادميوم در گياهان آبياري شده با فاضلاب
- اثر محلول پاشي كلرور كلسيم بر روي درختان سيب
- بررسي اثرات كودهاي ازت وپتاسه بر عملكرد محصول گل زعفران
- تعيين تناسب اراضي گندم آبي و چغندرقند در منطقه چناران، استان خراسان
- تعيين‌ نياز آبي‌ گياه‌ چغندرقند به‌ روش‌ لايسيمتري‌ در مشهد
- ضرورت مصرف گوگرد در خاك هاي استان خراسان
- تحقيق در مورد اثر گوگرد در حاصلخيزي خاك و تغذيه گياه
- تهيه مقاله در مورد اثر گوگرد و ارسال براي چاپ در مجله زيتون
- بيوفسفات طلايي، كودي جديد در تغذيه نوين درختان ميوه
- همكاري در انجام طرح برآورد كود مورد نياز محصولات زراعي استان خراسان
- ترجمه متون تخصصي خاكشناسي
- آشنايي با روش تحقيق

كار در آزمايشگاه:
- آناليز گياه و خاك
- نمونه برداري نمونه گياه و نمونه خاك

آشنايي با نرم افزارهاي مرتبط با مهندسي خاكشناسي و آمار
- يادگيري نرم افزار Mstatc وSigmstat كه در مورد بررسي آماري نتايج حاصله از طرح هاي تحقيقاتي مي باشد.
- مدل جامع كامپيوتري توصيه كودهاي شيميايي و آلي در راستاي توليدات كشاورزي پايدار

شرح طرح هاي تحقيقاتي بازديد شده:
- بررسي هاي فيزيولوژيكي تحمل به خشكي در چغندر قند در ارتباط با P,K
شامل چكيده و شرح كامل طرح و هدف از اجراي آن به پيوست ضميمه شده است.
- بررسي اثر منابع و مقادير پتاسيم بر خصوصيات كمي و كيفي پنبه در شرايط شور و غير شور
شامل چكيده و شرح كامل طرح و هدف از اجراي آن به پيوست ضميمه شده است.
- بررسي عملكرد گوجه فرنگي در سطوح مختلف N,Kاز طريق روش كود آبياري
شامل چكيده و شرح كامل طرح و هدف از اجراي آن به پيوست ضميمه شده است.

دسته بندی: فنی و مهندسی » کشاورزی و زراعت

تعداد مشاهده: 4722 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 67

حجم فایل:1,110 کیلوبایت

 قیمت: 35,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • راهنمای استفاده:
    مناسب جهت استفاده دانشجویان رشته کشاورزی و زراعت


  • محتوای فایل دانلودی:
    در قالب فایل word و قابل ویرایش